Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
26.11.2004 / LF
SLC-styret kräver kalkyler kring LFA-tillägget
SLC:s styrelse förutsätter att regeringen lägger fram kalkyler över hur förhandlingsresultatet kring LFA-stödets nationella tilläggsdel slår ut mellan olika regioner, produktionsinriktningar och enskilda gårdar. Styrelsen, som diskuterade förhandlingsresultatet på sitt möte i går torsdag, konstaterar att det avviker avsevärt från det förslag, som Finland lämnade till EU-kommissionen för godkännande i somras.
Det dåvarande förslaget gick ut på att kompensera husdjursproducenterna för de kraftiga beskärningar av produktionsstöden som ingår i artikel 141. I den överenskommelse som nyligen ingicks mellan jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (c) och avgående lantbrukskommissionären Franz Fischler styrs en för liten del av LFA-tillägget till de husdjursproducenter som förlorar mest enligt artikel 141.
Regeringen som redan godkänt förhandlingsresultatet bör också lägga fram förslag om hur man med hjälp av övriga stödinstrument kan rätta till bristerna i LFA-tillägget.
SLC tar slutlig ställning till förslaget då regeringen lagt fram kalkylerna, men är redo att delta i den fortsatta beredningen av de frågor som ännu är öppna och som kan påverka hur stödet styrs till enskilda gårdar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab