Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 23.4.2024
 Grattis Georg och Göran
12.11.2004 / LF
Nu kan startstöd äntligen beviljas
EU-kommissionen har äntligen godkänt de förändringar i startstödet för unga jordbrukare som Finland föreslår i anslutning till 141-avtalet. Ändringarna är en följd av kommissionens egna anvisningar och innebär ett förhöjt stöd för husdjurslägenheter och växthusodlare som har tillräckligt stora enheter.
Unga husdjurs- eller växthusproducenter med tillräckligt stora enheter får bidrag på 30.000 euro och kan få lika mycket i räntestöd. De får också ett tilläggsbidrag på 25.000 euro. Övriga får nöja sig med 25.000 euro i bidrag och lika mycket i räntestöd, detta trots att producenterna i tiderna tryckte hårt på för en höjning till 30.000 euro för alla unga jordbrukare. När det gäller räntestödet måste man komma ihåg att det minskas med överlåtelseskattefrihetens värde.
Kommissionens godkännande innebär i alla fall att TE-centralerna från och med denna vecka kan fatta beslut om de ansökningar som har lämnats in sedan 7 april, då ansökningsförbudet upphävdes. De torde vara omkring 850 stycken.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab