Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
12.11.2004 / LF
Valtrafabriken börjar tillverka Massey-Ferguson
Efter årskiftet kommer Valtras traktorfabrik i Suolahti att börja tillverka även Massey-Ferguson traktorer. Det är fråga om en ny modellserie, MF 4400, med teknik som till största delen baseras sig på Valtras A-serie.
Agco har tre traktorfabriker i Europa. Förutom Valtrafabriken i Finland tillverkar Agco Massey-Ferguson traktorer i Frankrike och Fendt-traktorer i Tyskland. Kapaciteten i fabrikerna nere på kontinenten utnyttjas nästan till fullo, medan kapacitet ännu finns vid Valtrafabriken i Suolahti.
Tillverkningen av den nya MF-modellen kommer att köra i gång långsamt med uppskattningsvis några hundra traktorer nästa år.
För direktör Markku Lappalainen på Valtra är Agcos beslut att tillverka Massey-Ferguson traktorer med Valtra-teknik enbart en positiv sak.
- Det här är verkligen ett erkännande av det kunnande vi har på Valtra då det gäller tekniska lösningar, effektiv tillverkning och logistik.
MF-tillverkningen ger möjlighet att sälja traktorer tillverkade i Suolahti till länder där Valtra själv inte har något försäljningsnät.
Lappalainen säger att beslutet är en logisk följd av de uttalanden som högsta ledningen för Agco tidigare gjorde vid ett besök på fabriken i Suolahti. Då konstaterade Agcos koncernchef att fabriken är så effektiv och högstående att han vill låta tillverka också andra traktorer än Valtra vid fabriken.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab