Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
1.10.2004 / LF
ÖSP:s styrelse kräver tillräckliga anslag för jordbruket
Österbottens svenska producentförbunds styrelse kräver att budgetanslaget för det nationella stödet höjs. Det nationella stödet bör höjas så att det nordliga stödet på C-området inte behöver beskäras.
- En förhöjning av det nordliga stödet är nödvändigt för att kunna kompensera förändringarna i EU: s jordbrukspolitik och ibruktagandet av LFA-tillägget på C-området, påpekar styrelsen.
Styrelsen anser att man inte uppnår det produktions- och områdesbalanserade stödförhandlingsresultat statsrådet godkände i juni ifall det nationella anslaget till det nordliga stödet inte höjs.
De ihållande regnen har lett till att skörden i Österbotten till stora delar inte har kunnat bärgas och lett till kvalitetsförsämringar. I inledningen av skördeperioden såg situationen besvärlig ut bara på vissa områden, nu är skördesituationen besvärlig på förbundets hela verksamhetsområde. Behovet av skördeskadeersättningar kommer därmed att vara stort i år.
Styrelsen kräver att statsrådet beviljar tillräckliga anslag så att den del av skördeskadorna som överskrider självrisken ersättas fullt ut.
- Skördeskadelagens allmänna ersättning bör tillämpas på de översvämmade områdena.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab