Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
17.9.2004 / LF
Sockerkampanj i Nyland och Åboland
Längs huvudvägar i Nyland och Åboland ses skyltar med sloganen "Här växer socker" och "Inhemskt socker på naturligt vis". De är den synliga delen av producenternas regionala kampanj för den inhemska sockerbetsproduktionen.
Med kampanjen vill sockerbetsodlarna upplysa allmänheten om sockerbetsodlingen i Finland, och även lyfta fram sockerbetans betydelse för landskapsbilden. Kampanjen pågår under september och oktober.
Förutom att upplysa ska kampanjen inför sockerreformen också poängtera den inhemska sockerbetsodlingens betydelse.
- Vi vill föra fram att en hel näring, som förutom själva odlingen även innefattar hela sockerindustrin, riskerar att försvinna från Finland om EU:s sockerreform förverkligas enligt kommissionens förslag, säger NSP:s ordförande Thomas Blomqvist.
I EU-kommissionens preliminära planer för en reform av sockersektorn ingår förslaget om att kvoterna ska kunna flyttas mellan länderna. Om det här förslaget förverkligas innebär det sannolikt slutet för sockerproduktionen i Finland eftersom kvoterna kan flyttas till länder där det är ekonomiskt mera lönsamt att producera sockerbetor.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab