Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 23.4.2024
 Grattis Georg och Göran
20.8.2004 / LF
Investeringsstödbeslut får vänta en månad
Trots att man under flera månaders tid fått ansöka om investeringsstöd har inga stödbeslut ännu gjorts. Orsaken är att jord- och skogsbruksministeriet inte kan tillåta TE-centralerna att göra stödbeslut innan kommissionen sagt sitt om stödsystemen. Och grönt ljus från kommissionen väntas komma tidigast i slutet på september, uppger Esko Juvonen på jord- och skogsbruksministeriet.
Under tiden samlar sig ansökningarna på hög i TE-centralerna runt om i landet. Enligt Maria Swanljung vid Österbottens TE-central har omkring 700-800 nya ansökningar om investeringsstöd kommit in under våren och sommaren.
- Det är trist för de jordbrukare som måste vänta på besluten, men kan tyvärr vi inte göra något ännu, konstaterar Swanljung.
När det gäller startstöd till unga jordbrukare har ministeriet gett lov åt TE-centralerna att godkänna ansökningarna. I annat fall skulle en del av de som ansöker om stöden ha mistat sin stödrätt. Men själva utbetalningen av stöden kommer att ske först efter att kommissionen gett sitt godkännande för stödprogrammet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab