Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
20.8.2004 / LF
Tröskningen har inletts i södra Finland
Tröskningen av tidiga kornsorter inleddes senaste vecka i södra Finland, uppger ProAgria i en lägesrapport om växtodlingen. Den första rågen har också tröskats i Egentliga Finland. Om vädret tillåter kan tröskningen inledas även i övriga delar av landet. Skörden väntas bli normal, men kvaliteten beror mycket på hur väderleken utvecklar sig.
Skörden av tidigt höstvete har på sina ställen inletts även längs med sydkusten och i Birkaland. Höstveteskörden väntas bli normal, i Satakunda och Södra Karelen rentav bättre än normalt.
Skörden av tidigt flerradigt korn har inletts i södra Finland upp till Satakunda, Tavastland och södra Savolax. Även i södra Österbotten har de första kornbestånden skördats. I södra Savolax har redan omkring 10 procent av kornet skördats, i övriga delar av landet mindre arealer. Enligt de första vägningarna i södra Österbotten är hektolitervikten för kornet medelmåttig, det vill säga drygt 60 kilo. Proteinhalten väntas bli lägre än normalt.
Skörden av havre och vårsäd väntas komma igång först i september. Tröskningen av rybs väntas kunna inledas under de två första veckorna i september.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab