Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
13.8.2004 / LF
Det råder efterfrågan på metallskrot
Nu är det rätt tid för jordbrukarna att göra sig av med det metallskrot som ofta ligger och skräpar i något hörn av gården. Metallpriserna på världsmarknaden har nämligen stigit så högt att många skrotfirmor är intresserade av att komma och hämta metallskrotet direkt från gården. Tidigare var man rentav tvungen att betala för att bli av med metallskrot som går att återvinna.
På många gårdar i västra Nyland har man fått bort metallskrotet från gården redan i sommar. Skrotet har hämtats av återvinningsbolaget Kuusakoski Oy som samarbetar med NSP och MTK i Nyland vid insamlingen.
Alla NSP-medlemmar i Nyland från Esbo västerut fick ett brev i början av sommaren som informerade om insamlingskampanjen. Nyligen skickades brev ut till alla NSP-medlemmar i Sibbo och Vanda om insamlingen som kommer att genomföras i kommunerna under slutet av året. Jordbrukarna i östra Nyland kommer också att få information om kampanjen senare i höst.
Under kampanjen hämtar Kuusakoski avgiftsfritt alla typer av återvinningsbart metallskrot från gården. Ackumulatorer tas i princip inte med på lastbilarna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab