Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
6.8.2004 / LF
Milka lägger ner produktionen
Mejeriandelslaget Milka kommer helt att lägga ner sin egen produktion av mjölkprodukter. I framtiden kommer Milka att fungera endast som ett anskaffningsandelslag som köper in mjölk från mjölkproducenterna och säljer den vidare. Genom beslutet hoppas Milka i framtiden kunna betala ett bättre mjölkpris till leverantörerna och därmed trygga mjölkproduktionen i Österbotten. Förutom mjölkanskaffningen kommer andelslaget också att ha rådgivningstjänster och andra serviceformer för mjölkproducenterna.
Beslutet att lägga ner den egna produktionen gjordes av Milkas förvaltningsråd senaste veckas torsdag. Beslutet var enigt och gjordes på basen av ett förslag från styrelsen. Inledande diskussioner har redan förts med Valio om att bolaget börjar köpa Milkas mjölk.
Förvaltningsrådets beslut innebär att Milkas produktionsanläggningar i Vörå och Pedersöre nu kommer att säljas. Valio har redan visat intresse för att köpa ysteriet i Vörå, men inga egentliga förhandlingar om köpet har ännu förts. Däremot är utsikterna för mejeriet i Pedersöre dåliga. Om mejeriet läggs ner kan omkring trettio personer mista jobbet. Enligt planerna kommer produktionen i Pedersöre att fortsätta åtminstone till årsskiftet.
Bakom Milkas beslut ligger en hårdnande marknad för bolagets huvudprodukt, edamost.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab