Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
6.8.2004 / LF
SLC-basen förutspår att medlen tar slut
Det är uppenbart att anslaget för de nationella inkomststöden är otillräckliga i nästa års budgetförslag, hävdar SLC:s ordförande Holger Falck.
- Enligt min åsikt borde jord- och skogsbruksministeriet ha burit sin andel av överenskommelsen vi gjorde i våras om de ändringar i det nationella stödet, som träder i kraft nästa år.
Det är enligt SLC-basen speciellt ibruktagandet av LFA-stödets nationella tilläggsdel i hela landet som inte har beaktats tillräckligt.
- Eftersom husdjursproduktionen, närmast mjölkproduktionen, är så mycket större i norr än i landets södra delar väger införandet av LFA-stödets nationella tilläggsdel lättare i stödlösningarna för C-området än för A- och B-områdena. Grunden för LFA-stödets tilläggsdel är den samma i hela landet, det vill säga 50 euro per hektar.
- Om man ska bibehålla balansen i det totala stödet mellan olika produktionsinriktningar och stödområden kan det nordliga stödet således inte drabbas av en så kraftig sänkning som den nu aviserade.
- Att anslaget för det nordliga stödet är otillräckligt kommer att framgå när beredningen av stödpaketet för nästa år framskrider, säger Holger Falck vidare. Som avtalspart från i våras borde man på jord- och skogsbruksministeriet vara medveten om läget och därmed beakta behovet av tilläggsmedel i själva budgetförslaget i stället för att hänvisa till att budgeten kan korrigeras mot årets slut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab