Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
6.8.2004 / LF
Överraskande minskning till rådgivningen
Finansministeriets minskning av bidraget till rådgivningen är överraskande eftersom jord- och skogsbruksministeriets förslag utgått från i stort sett samma nivå som förr, låt vara att realvärdet minskat under åren, konstaterar verkställande direktören för Svenska lantbrukssällskapens förbund Kim Nordling.
Det finns en risk att minskningen enligt en preliminär uppskattning skulle drabba den svenska rådgivningen med cirka 70.000 euro.
- Vi måste försöka motverka minskningen så mycket som möjligt, säger Kim Nordling. Det är cirka 20 procent av rådgivningens inkomster för verksamheten som kommer via statsbudgeten i dag, så man kan fråga sig hur mycket det går att ytterligare skära. Senast vi drabbades så här hårt var i början på nittiotalet.
- Vi har ju ett resultatavtal med statsmakten, där det nog förväntas att vi ska utföra samma uppgifter som vi hittills har gjort, påpekar Kim Nordling vidare. Och som vi ser det stiger behovet av rådgivning både när det gäller ekonomi och produktion, inte minst på grund av att företagen blir större och mångsidigare.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab