Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
18.6.2004 / LF
Utvecklingsprogrammen för södra och västra Finland tryggade 2006
Finansieringen för utvecklingsprogrammet för södra och västra Finlands landsbygd är tryggade för år 2006, meddelar jord- och skogsbruksministeriet. Regeringens finanspolitiska ministerutskott beslöt i tisdags att utvecklingsprogrammets fortgång i slutet av finansieringsperioden måste tryggas.
Centrala projekt för småföretagens och landsbygdens utveckling år 2006 kommer att finansieras med en nationell fullmakt på 19 miljoner euro som jord- och skogsbruksministeriet reserverar för detta ändamål. Denna åtgärd är nödvändig eftersom finansieringen för utvecklingsprogrammet för södra och västra Finlands landsbygd (ALMA) på grund av EU:s bestämmelser måste avslutas redan 2005.
Nästa motsvarande EU-projekt börjar först 2007, och utan denna nationella finansiering av övergångsperioden, det s.k. ELMA-projektet, skulle det bli en paus på ett helt år då de lokala TE-centralerna inte skulle kunna bevilja någon som helst finansiering för företagsinvesteringar eller större utvecklingsprojekt på landsbygden.
ELMA-projektets huvudsakliga målsättning är att trygga finansieringen av företagsaktivitet under övergångsperioden 2006. Det nuvarande utvecklingsprojektet ALMA finansierar omfattande affärsprojekt bl.a. inom livsmedels- och träbranschen samt inom utvecklingen av bioenergi och resande.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab