Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
4.6.2004 / LF
SLC: Alla verktyg ska användas för att kompensera stödförluster
I onsdags träffades SLC:s styrelse för att närmare diskutera och analysera senaste veckas uppgörelse om tillämpningen av CAP-reformen. Själva förhandlingsresultatet godkändes senaste vecka efter ett telefonmöte där de österbottniska ledamöterna röstade mot ett godkännande av förhandlingsresultatet. Styrelsemedlemmarna i de sydliga förbunden röstade för ett godkännande av uppgörelsen, men inte heller de var nöjda med förhandlingsresultatet.
Vid diskussionen under styrelsemötet denna vecka var styrelsen enig om att beslutet om CAP-reformen och tillämpningen av det förhöjda LFA-stödet kommer att leda till en ojämlik behandling av stödområdena.
Styrelsen konstaterade att det speciellt är husdjursproduktionen på C-området och växtodlingen på C1-området som behöver kompenseras.
För att denna kompensation skall kunna bli verklighet behövs aktiva åtgärder. SLC:s styrelse förutsätter därför att alla verktyg utnyttjas i lantbruksförhandlingarna som gäller stöduppgörelserna för år 2005 och 2006, så att den regionala balansen kan återställas.
Att alla verktyg verkligen utnyttjas för att bibehålla en rättvisa mellan olika regioner och produktionsinriktningar är en förutsättning för att SLC:s styrelse skall kunna godkänna stöduppgörelserna för år 2005 och 2006. Styrelsen beslöt också enhälligt att förbundsfullmäktige inte sammankallas för att behandla frågan i detta skede.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab