Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
28.5.2004 / LF
Trapp gick stärkt ur maktstriden i LRF
Caroline Trapp fortsätter som ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). I en sluten omröstning på riksstämman på tisdagen ställde sig en klar majoritet av ombuden bakom Trapp. Det var ett svidande nederlag för valberedningen, som ville sparka den sittande ordföranden, ett år före hennes mandatperiod tar slut, och i stället utse Staffan Danielsson till ny ordförande.
Sitt drastiska förslag motiverade man med att styrelsearbetet fungerat dåligt och att Caroline Trapp visat dåligt ledarskap. Caroline Trapp bekräftar själv att det varit problem i styrelsearbetet. Hon har jobbat mycket med att förändra organisationen och att införa en offensivare attityd där LRF ser framåt och tar fasta på möjligheterna att utveckla näringarna. - Vi är mitt i ett viktigt skede i förändringen av LRF som jag gärna vill slutföra. Vår offensiva vision att de gröna näringarna ska inta en tätposition när det gäller tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft har redan givit avtryck i samhället. Men vi behöver ta ytterligare steg på den här vägen. Jag vill formera våra styrkor i LRF tydligare så att organisationen blir ett ännu bättre verktyg för medlemmarna i deras ambition att få landet att växa, säger Trapp i ett pressmeddelande efter omröstningen på stämman.
Med stämmans tydligt uttalade stöd i ryggen tycker hon att hennes ställning som ordförande har stärkts. Nu har hon lovat att satsa mer på styrelsearbetet. Om ett år då hennes mandatperiod tar slut avgår hon självmant. Det hade hon gjort klart redan före gårdagens omröstning.
Valberedningens ordförande Gunnar Ågren håller, trots stämmans beslut, enligt DN fast vid sin åsikt att Trapp förbrukat sitt förtroende. Motkandidaten Staffan Danielsson höll god min och gratulerade Carolin Trapp, men avgick därefter från styrelsen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab