Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
21.5.2004 / LF
Reklamkampanj för EU-stöd i Polen
Bara en bråkdel av de polska bönderna har hittills ansökt om direktstöd från Bryssel. Agenturen för omstrukturering och modernisering fruktar att de anslagna stödmedlen förblir oanvända. Nu vill man göra reklam för EU-stöden.
Under förhandlingarna inför EU-utvidgningen krävde den polska regeringen direktstöd för två miljoner bönder. Bryssel har reserverat 872 miljoner euro för bönderna och regeringen 660 miljoner. Nu riskerar Polen att förlora anspråket på sina stödpengar och frågan börjar bli pinsam för polackerna. Hittills har endast 57.000 bönder ansökt om direktstöd. Det är inte mera än 0,3 procent av yrkeskåren.
De polska bönderna har anspråk på direkta stöd till ett belopp som motsvarar 55 procent av genomsnittet i de gamla EU-länderna. Ansökningarna måste emellertid lämnas in senast i medlet av juni.
Ursprungligen hade 1,3 miljoner bönder anmält sitt intresse för stöden men ansökningarna har uteblivit. Agenturen för omstrukturering och modernisering av lantbruket startade denna vecka en reklamkampanj i radio och TV för att väcka mera intresse. Nya byråer ska inrättas på landsbygden för att göra det lättare att lämna in ansökningarna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab