Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
7.5.2004 / LF
Stor ekokampanj startar denna vecka
Den här veckan startar en kampanj som ska uppmuntra konsumenterna att handla miljövänliga produkter och på så vis ta ansvar för miljön. Kampanjen ska också göra det inhemska ekomärket med den uppgående solen och det nordiska svanmärket mera välkänt. Kampanjen pågår till och med vecka 31.
Förutom de produktförevisningar som genomförs i butikerna runt i landet utmanas affärerna att utveckla sin egen försäljning och sitt utbud av ekoprodukter. Östersjön och dess tillstånd lyfts fram som ett tema i kampanjen. Under kampanjen går en del av vissa produkters försäljningsinkomster till Operation Sjöjungfru, som är världsnaturfonden WWF:s Östersjöprojekt.
Kampanjen genomförs både i mataffärerna och som reklam i tidsskrifter och i radion. Som en del av kampanjen genomförs en tävling där man genom att samla miljö- och ekomärken kan vinna en resa till den finländska skärgården.
Bakom kampanjen står Finlands standardiseringsförbund SFS och Finfood Luomu. Finfood Luomu är en självständig ekoenhet vid Finfood - Finlands Matinformation rf.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab