Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
7.5.2004 / LF
Agrologstudier lockar närmare 50 i år
Intresset för att studera till agrolog vid Yrkeshögskolan Sydväst är i år rekordstort. Totalt 48 stycken förstahandsansökningar lämnades in under ansökningsperioden som gick ut i början av april. Av dessa är 21 intresserade av att inleda sina studier i Österbotten. Från och med i höst blir det nämligen möjligt för agrologstuderande att även inleda sina studier i Vasa.
- Det ser överraskande bra ut, berättar Lars Fridefors som är prefekt för utbildningsprogrammet för lantbruk vid Yrkeshögskolan Sydväst.
Antalet sökande har betydligt överträffat det mål som skolan satte upp för kommande läsår. Speciellt har kraftig har ökningen varit i antalet sökande från Österbotten.
Även utbildningen inom landskapsplanering och trädgård, som Yrkeshögskolan Sydväst arrangerar på Överby i Esbo, har haft många sökande. Däremot är det något sämre med ansökningar till utbildningsområdena skog och miljö i Ekenäs.
Alla de 48 personer som är intresserade av att börja studera lantbruk kommer inte att ha möjlighet att inleda sina studier i höst. Urvalsprocessen är ännu på hälft och totalt finns det bara 28 nybörjarplatser inom utbildningsprogrammet för lantbruk.
Enligt Fridefors är det ändå troligt att fler än 28 studerande kan inleda lantbruksstudierna nu i höst.
- Totalt finns det 70 nybörjarplatser inom området naturbruk. Om det blir lediga platser inom skogs- och miljöutbildningen kan det hända att lantbruksutbildningen får ta hand om dessa.
Sammanlagt finns det 375 nybörjarplatser inom hela Yrkeshögskolan Sydväst. Om antalet sökande är färre än nybörjarplatserna inom något annat utbildningsområde hoppas Lars Fridefors på att en del studieplatser kunde överföras till lantbruk.
Inga beslut har ännu fattats och Fridefors räknar med att det är först någon gång i juli månad som det sist och slutligen klarnar vem som inleder sina studier i höst.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab