Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
26.3.2004 / LF
Milka gjorde ett gott fjolår
Mejeriandelslaget Milka har med besked kunnat förbättra sin ekonomi under fjolåret. Bokslutet för 2003 visar ett ordentligt överskott på 3,7 miljoner euro.
Verkställande direktören Johnny Gädda betecknar resultatet som en etapp i arbetet med att effektivera lönsamheten.
- Det finns två orsaker till överskottet; en förbättrad lönsamhet och försäljningen av Helsingforsenheten. Milka använder överskottet till att stärka det egna kapitalet så att det ökar från 2,8 miljoner euro till 5,7 miljoner.
Milka har på senare tid betalat bort en stor del av sina lån. I december 2002 uppgick lånemängden till 6,7 miljoner euro. I mars i år hade den krympt till 2,5 miljoner euro.
- De förluster som har hängt med Milka från tidigare år är numera täckta. Det kändes bra att vi år kunde starta från ett tomt bord på den punkten.
Milkas omsättning uppgick i fjol till 53,9 miljoner euro, vilket innebär en ökning med 3,3 miljoner euro jämfört med året innan trots att mjölkinvägningen minskade med 0,8 procent.
- Den totala försäljningen av våra produkter ökade med 6,4 procent i fjol. Volymökningen var störst för de fasta produkternas del, den steg med hela 20,6 procent till 5,3 miljoner kilo.
- I år har vi som vårt viktigaste mål att vi skall kunna betala ut ett konkurrenskraftigt avräkningspris åt mjölkproducenterna. Det kommer vi att klara av förutsatt att inget oförutsett händer på marknaden.
Gädda konstaterar att det kan bli aktuellt med att betala ut en tilläggslikvid under hösten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab