Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
26.3.2004 / LF
Kustens skogscentral firade 75-årsjubileum
Kustens skogscentral har firat 75-årsjubileum. Festligheterna försiggick i både Vasa och Esbo. Festtalare i Vasa var Ulla-Maj Wideroos, mångårig medlem i skogscentralens direktion.
- Kustens skogscentral har en stor del i det finländska skogsbrukets framgångar. Dagens konkurrenskraftiga skogsbruk är ett bevis på att vi hanterat skogen på ett hållbart sätt.
Vidare talade Wideroos om den utmaning som den förändrade skogsägarkåren är för skogscentralen. Hon framhöll också arbetet för naturvården. Speciellt positivt såg hon på den frivillighet som nu är rådande inom olika projekt för naturens mångfald.
- Jag är imponerad av det sätt på vilket skogscentralen bjudit till öppen diskussion.
Också ordförande Runar Lillandt sände nöjda blickar tillbaka i tiden.
- Skogscentralens olika arbeten har fört med sig konkreta framsteg. Dikningar har ökat tillväxten i skogarna. Vägbyggen har förkortat tiden mellan stubbe och fabrik. Skogsvården gynnar lönsamheten i skogsbruket.
Lillandt framhöll att skogscentralen idag verkligen har helheten i skogsbruket på sitt schema. Allt från rådgivning, skogsvård och -förbättring till naturens mångfald ryms inom verksamhetens ramar.
- Skogscentralens historia är en historia om framgång. Rådgivning och befrämjande åtgärder har burit frukt.
Lillandt ser framtiden an med tillförsikt. Ett fortsatt gott samarbete med olika aktörer samt fortsatt rådgivning till skogsägarna ligger i skogscentralens intresse. Ökad plantskogsvård och högre lönsamhet i de unga gallringarna finns på hans önskelista. Arbetet fortsätter för att trygga lönsamheten i skogsbruket.
Landskapsdirektör Olav Jern talade i Vasa om den betydande roll skogssektorn har för landskapet. Anekdoter från en lång tjänstetid inom skogscentralen serverades av Helmer Wikström, numera pensionär. Sverige gratulerade i form av ett anförande av länsjägmästare Johan Wester.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab