Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
19.3.2004 / LF
SLC:s styrelse diskuterade stödprogram med miljöministern
På tisdagen uppvaktade SLC:s styrelse miljöminister Jan-Erik Enestam, och överräckte ett papper där man närmare specificerat några punkter man ville fästa ministerns uppmärksamhet vid. Som första punkt efterlyste styrelsen ett långvarigt miljöprogram med tryggad finansiering. Producenterna anser att jordbrukets miljöprogram måste bli så långsiktigt som möjligt efter att den nuvarande programperioden går ut år 2006. Bönderna måste kunna göra nya femåriga avtal när de nuvarande avtalsperioderna löper ut, heter det.
- Programmet har en stor betydelse både för jordbrukarnas utkomst och för miljön, konstaterade styrelseordförande Holger Falck. Målet bör därför vara att uppslutningen till programmet hålls på en lika hög nivå som i dag.
Producenterna önskar också att de i Östersjöprogrammet föreslagna åtgärderna för jordbrukets del förverkligas i gott samarbete med jordbrukarna och deras organisationer.
Verksamhetsledare Tage Ginström ser risker i att alla EU-pengar för miljöskydd kommer från samma strukturfond.
- Det finns en fara för att böndernas direkta inkomster skärs ner och pengarna i stället går åt att finansiera Naturaprogrammet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab