Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
19.3.2004 / LF
Tapio förnyar än en gång skogsvårdsrekommendationerna
Skogsbrukets utvecklingscentral Tapio kommer att revidera "Råd i god skogsvård". De ämnesområden som kommer att bearbetas är bland annat naturvård, vattenskydd, energivirke, gallringsmallar, omloppstider samt skötsel och förnyelse av torvmarksskogar. Samtidigt förnyas också skogsvårdsrekommendationernas struktur.
Rekommendationerna kompletteras med enklare handböcker i skogsvård. Dessa handböcker, som behandlar olika delområden inom skogsvård, kommer att bidra till att de nyaste forskningsrönen snabbare omsätts i praktiken.
Tapio gav ut i tryck de nu gällande skogsvårdsrekommendationerna i januari 2001. Sedan dess har det hänt mycket på marknaden för skogsindustriprodukter och inom forskningen kring skogsvård och skogsvårdsmetoder. Detta fordrar att också grunderna för skogsvårdsrekommendationerna tas till påseende.
Behovet av att revidera skogsvårdsrekommendationerna har kartlagts gemensamt av Tapio, skogscentralerna och aktörerna inom skogsbruket. Alla aktörer inom skogsbruket, skogscentralerna, jord- och skogsbruksministeriet, skogsforskningen, skogsägarorganisationer samt miljösektorn deltog förra gången i revideringsarbetet. Även denna gång strävar man efter att få lika brett godkännande.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab