Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
12.3.2004 / LF
Intresse för underleverantörsarbete kartläggs
NSP och MTK i Nyland har tillsammans kört i gång ett tvåårigt projekt för att utreda vilket intresse det finns bland jordbrukarna i Nyland att börja göra underleverantörsjobb till olika företag. Meningen är också att göra en kartläggning bland företagen i regionen för att utreda vilket behov de har av underleverantörstjänster.
- Det finns ett stort kunnande bland jordbrukarna som möjliggör underleverantörsarbete. Vad vi vill med projektet är att öppna de rätta dörrarna så att jordbrukarna får kontakt med företag som behöver underleverantörstjänster, berättar projektchef Christer Gustafsson.
Johan Åberg som är tf. verksamhetsledare vid NSP konstaterar att man inte försöker göra jordbrukarna till underleverantörer på heltid, utan att det frågan om ett komplement till jordbruket.
- Jordbrukets andel av gårdarnas inkomster i Nyland sjunker hela tiden. Därför är det viktigt att se till att man försöker utveckla andra inkomstmöjligheter.
Denna vecka har projektet postat ut en förfrågan till alla NSP-medlemmar för att utreda intresset för underleverantörsarbete.
För de jordbrukare som hakar på projektet är det meningen att erbjuda ett skräddarsytt utbildningspaket som skall hjälpa jordbrukarna att komma igång med arbetet.
- Själva yrkeskunskapen som krävs för att utföra underleverantörsarbetena måste jordbrukarna själva ha. Det som vi strävar till med utbildningen är ge kunskaper i hur affärsdelen skall hanteras. Det handlar bland annat om hur man gör kostnadsberäkningar och offerter, berättar Christer Gustafsson.
Projektet finansieras av TE-centralen och genomförs i samarbete med bland annat företagarföreningarna i Nyland, yrkeshögskolorna och rådgivningen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab