Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
5.3.2004 / LF
Djurskötarutbildning startar vid Lannäslundskolan Optima
Nu har Lannäslund-skolan Optima öppnat dörren för den som är intresserad av att jobba med djur att söka sig till den nya linjen "Djurinriktad grundexamen" med koncentration på hästar, smådjur och produktionsdjur.
Utbildningen är utformad inom landsbygdsföretagarprogrammet och omfattar tre år eller 120 stu-dieveckor. Inslaget av djurinriktade yrkesämnen har maximerats, så att de utgör t.o.m. drygt hälften av totala studietiden. På så vis ges den studerande ypperliga möjligheter att teoretiskt och praktiskt lära känna olika djurslag och deras krav på omgivning och skötsel.
Examen ger också en god grund för idkande av egen företagsverksamhet eller för fortsatta studier på yrkeshögskolenivå.
På Lannäslund inreds för närvarande ett smådjursstall, som kommer att bli klart i vår. Ett utrymme reserveras för skötsel- och behandlingsåtgärder. Här kommer t.ex. hundar och katter att göra sina gästspel. Skolan har i dag ett stall för tre hästar och i samarbete med Patricia Haglund vid stallet Fäbodavägens Ryttare får Lannäslundskolan tillgång till ett flertal rid- och travhästar för inlärning av skötsel, ridning m.m.
Linjeansvarig för den nya utbildningen är agrolog Maria Wirtanen. Man kan söka studieplats via gemensam antagning, kod 1802/149, eller medels direktansökan till Lannäslundskolan Optima. Rektor ger tilläggsinformation, tel. 044-7215 309. Lördagen den 6 mars håller skolan öppet hus kl. 9-13.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab