Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
5.3.2004 / LF
Flaxlin i konkurs - 11 uppsagda
Bolaget Flaxlin Ab i Pojo som tillverkat isoleringsmaterial av lin har försatts i konkurs. Fabriken står nu stilla och de 11 fabriksanställda är uppsagda. Skulderna för bolaget uppgår i dagens läge till 4,4 miljoner euro, varav Handelsbanken och Finnvera är de största fodringsägarna.
Bolaget ägs till största delen av MTK, som äger omkring 67 procent av hela aktiestocken. Den andra stora ägaren är transportföretaget K. Jokinen från Salo, medan en rad privatpersoner och institutioner innehar mindre aktieandelar. Även SLC har en symbolisk andel i bolaget.
Flaxlin startade tillverkningen av isoleringsskivor i slutet av år 2001. Företaget hade då satsat en hel del pengar i produktutveckling och maskiner. Bara produktionslinjen kostade omkring 35 miljoner dåtida mark.
De stora utgifterna med att få igång tillverkningen ledde till ekonomiska problem för företaget som sökte skuldsanering redan sommaren 2002. Processen drog ut på tiden och skuldsaneringen godkändes sommaren 2003. I samma veva utnämndes Rakel Lassila till ny vd för Flaxlin.
Under hösten och vintern har Flaxlins styrelseordförande Kimmo Varjovaara från MTK förgäves försökt hitta nya intressenter som skulle kunna hämta med sig nytt kapital till bolaget.
- Bolaget hade för mycket skulder för att någon skulle våga gå in med pengar, är Rakel Lassilas bedömning av läget. Hon hoppas att någon skall ta över verksamheten vid fabriken inom en nära framtid. Också inom MTK tror man att verksamheten vid fabriken kan återupptas.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab