Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
12.12.2003 / LF
Förhandlingarna om stödpaketet fortsätter
Lantbruksförhandlarna sammanträder i början av nästa vecka för att behandla det nationella stödpaketet för nästa år. Fram tills dess är det meningen att beredningsgruppen ska ha kompletterande beräkningar att visa fram.
Parterna är fortfarande ute efter att få fram en helhet och har således inte ännu tagit ställning till enskilda stödnivåer. Eftersom många frågor griper in i varandra kan förhandlarna inte ta ställning i en enskild fråga utan att känna till resten.
- Det vore å ena sidan bäst om vi får en lösning så fort som möjligt, men vi vet å andra sidan att kommissionen har tid på sig ända till 14 januari att säga sitt om notifieringen av 141-avtalet, förklarar SLC:s verksamhetsledare Tage Ginström, som deltagit i förhandlingarna. Innehållet kan inte spikas i ett förhandlingsresultat förrän vi har fått godkännande därifrån.
I fråga om investeringsstödet är parterna ganska långt överens om principerna, framgick det efter förhandlingar, som fördes i går morse. Detaljerna torde klarna i början av nästa vecka.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab