Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
12.12.2003 / LF
Mera pengar till investeringsstödet i början av året
TE-centralerna kan i början av nästa år börja behandla de investeringsstödsansökningar som ligger och väntar på beslut. Regeringens finansutskott godkände i onsdags en ny tillfällig dispositionsplan för gårdsbrukets utvecklingsfond som ger nya medel till förfogande för investeringsstöden.
Den nya dispositionsplanen ger möjlighet för TE-centralerna att bevilja knappt 63 miljoner euro i statslån och omkring 30 miljoner euro i direkta stöd. Pengarna kommer dels att användas till investeringsstöd och dels till startstöd för unga jordbrukare. Dessutom reserveras 7,5 miljoner euro för handeln med mjölkkvoter.
Enligt överinspektör Esko Leinonen vid jord- och skogsbruksministeriet berör den nya dispositionsplanen närmast de ansökningar som redan ligger och väntar på beslut vid TE-centralerna, men även nya ansökningar som lämnas in före årsskiftet.
Största delen av pengarna kommer att gå till västra och södra Finland, till de områden som hör under det regionala programmet för landsbygdsutveckling, ALMA.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab