Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
8.12.2003 / SLC
Mötesuttalande i skogsfrågor från SLC:s förbundskongress 4.12.2003

Skogsägarna inom SLC är oroade över att efterfrågan på virkesmarknaden och strukturen på avverkningarna inte motsvarar skogarnas hållbara avverkningsmöjligheter. För att trygga kommande skogsägargenerationers möjligheter till skogsinkomster borde avverkningarna i större utsträckning inriktas på gallringar. Den sjunkande prisutvecklingen på massaveden måste stoppas för att trygga skogsbrukets lönsamhet på sikt.

Intressebevakning behövs inom virkeshandeln. Dessutom behövs aktiv intressebevakning bland annat inom äganderätts- natur- och miljöskyddsfrågor samt markplanering och beskattning. SLC och dess medlemsförbund kommer därför att aktivt fortsätta medlemsvärvningen inom alla skogsägarkategorier som en del av skogsägarorganisationens ordinarie verksamhet.

De finlandssvenska skogsägarförbunden strävar också till att utveckla sin verksamhet och organisation. Utvecklingen av organisationen sker i första hand genom att utveckla en enhet av de skogsägarförbund som är verksamma inom SLC:s område.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab