Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
5.12.2003 / LF
Ansökningsstopp för investeringsstöden?
Finlands förslag om investeringsstödet är klart, men offentliggörs först nästa vecka efter att det skickats till kommissionen. Enligt på torsdagen obekräftade uppgifter inför ministeriet ett ansökningsstopp, som gäller åtminstone de investeringar som inte längre stöds efter årsskiftet. Ansökningsstoppet lär träda i kraft redan i dag, fredag.
Landsbygdens finansieringsarbetsgrupp föreslår att följande objekt faller utanför investeringsstödet: maskinhallar, trädgårdsplantor, utrustning för fårskötsel, maskiner till trädgårdsnäringen med undantag av potatis- och sockerbetsupptagningsmaskiner för gemensamt bruk, broar och åkervägar, gårdsplan som används för produktion, förbättring av boendemiljön, vattentjänst samt anskaffning av bostadslägenhet.
På Finlands lista finns ett objekt, anskaffning av åker- och tilläggsmark, som man fortsättningsvis vill stöda med en liten andel. Denna punkt kräver kommissionens godkännande, eftersom Finland enligt 141-överenskommelsen bör höja investeringsstöden för alla investeringar inom 141-sektorerna till det maximala.
Finland föreslår också att maximigränsen för stöd per investering sänks till 550.000 euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab