Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
5.12.2003 / LF
Tidigarelagda ansökningar nästa år
Ansökningstiden för arealbaserade stöd år 2004 går ut en månad tidigare än i år. Sista inlämningsdatum för de arealbaserade stödansökningarna kommer nästa år att vara den 30 april. Samtidigt slogs även ansökningstiderna för de EU-finansierade djurbidragen fast.
Ansökningarna för tjurbidrag och bidrag för stutar kan nästa år lämnas in i fyra omgångar, medan ansökningarna för dikor och för bidrag per tacka endast kan lämnas in en gång under året. Inlämningstiderna för tjurbidrag är 2-13 februari (omgång 1), 19-30 april (omgång 2), 2-13 augusti (omgång 3) och 15-26 november (omgång 4). Inlämningstiderna för dikobidrag är 1-30 april och för bidrag per tacka 9-27 februari. Inlämningstiden för extensifieringsersättning för mjölkkor 1-30 april.
Möjligheterna att göra ändringar i uppgifterna om sådda arealer bibehålls på samma sätt som hittills. Meddelande om ändringar måste göras före mitten av juni om det är fråga om en normal vår och det har varit möjligt att klara av sådden till dess.
Då stödansökningarna lämnas in tidigare hoppas man från ministeriet på att även övervakningen kan komma igång tidigare. Det borde även göra det möjligt att tidigare än hittills betala ut stöd till de gårdar som råkar ut för övervakningen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab