Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
5.12.2003 / LF
SLC-kongress vill höja priserna och främja generationsväxlingar
Generationsväxlingarna i jordbruket bör gynnas ytterligare och producentrörelsen måste jobba för en högre nivå på producentpriserna. Av den åsikten är SLC-kongressen som på onsdagen och torsdagen sammanträdde i Åbo.
I kongressens mötesresolution heter det vidare att de finlandssvenska bönderna har framtidstron kvar den osäkra lantbrukspolitiken till trots. Det i sin tur beror långt på att jordbrukarna har ett brett stöd i nationen för sin verksamhet.
Bland de ämnen som diskuterades fanns investeringsstödet och CAP-reformen. Av inläggen att döma råder det bred enighet om att de finlandssvenska jordbrukarna vill hålla familjejordbruket kvar, men det finns också de som anser att det inte är lönt att sätta alltför strikta gränser för hur stora jordbruk vi får ha.
Under kongressen utsågs SLC:s mångårige ordförande Ola Rosendahl officiellt till hedersordförande. SLC:s förtjänstmärke i guld utdelades till Gun Boström, ÖSP; Anders Englund, ÅPF; Joakim Fabritius, ÅSP; Sinikka Holmström, NSP; Jan-Erik Häggvik, ÖSP; Tom Jungerstam, ÖSP; Bo Storsjö, ÖSP; Stefan Thölix, ÖSP och Göran Karlgren, ÅSP.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab