Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
5.12.2003 / LF
Falck: Vi bör inte offra samarbetsviljan
I sitt hälsningstal på SLC:s förbundskongress i Åbo i onsdags sa ordförande Holger Falck att det är för tidigt att med säkerhet uttala sig om vad EU-utvidgningen och den pågående WTO-förhandlingsrundan medför för vårt jordbruk.
- Däremot är det helt klart att reformen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik CAP och förlängningen av artikel 141 vardera ur vår synpunkt misslyckades och att de särförhållanden som gäller för vårt lantbruk inte rönte förståelse.
Falck deklarerade i sitt tal förhandlingsresultatet om förlängningen av artikel 141 som ett bottennapp. Enligt Falck tvingar kommissionen Finland att ta i bruk osunt höga investeringsstöd. Om det blir för många som får de här höga investeringsstöden, kan det enligt Falck leda till en svår marknadssituation inom ett flertal produktionsinriktningar.
Holger Falck trodde att SLC även i framtiden har en viktig roll i intressebevakningen, under förutsättning att man inom SLC är överens i ärenden som är viktiga för medlemmarna.
- SLC är just så starkt som sin svagaste länk. Den samarbetsvilja som under de senaste tiderna har rått inom vår organisation är något värdefullt som vi inte i första hand skall offra, utan aktivt och genom öppen information arbeta på att bevara och stärka.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab