Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
5.12.2003 / LF
Ministern vill ha skattelättnader för skogsskötsel
Skattelättnader åt skogsägarna för skogsskötsel vore enligt jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja en möjlighet värd att överväga i framtiden. Det skulle också vara billigare för samhället än de direkta bidragen. Ministern framförde den här tanken på Sparbankarnas skogsdag nyligen.
- Vi behöver en konkurrenskraftig beskattning, inte minst som en följd av Estlands kommande medlemskap i EU, sade minister Korkeaoja vidare. Han antog att Estland kommer att hålla kvar sin förmånliga företagsbeskattning.
Juha Korkeaoja påminde vidare om regeringspartiernas färska överenskommelse om att reformera företagsbeskattningen.
- Kapitalets rörlighet inom EU är nu så fri att beskattningssystemen inte kan avvika så mycket från varandra.
Ministern underströk i alla fall att en eventuell skatterea inte bör finansieras med hjälp av högre beskattning av jord- och skogsbruket. Han påminde även om den kommande lättnaden i kapitalbeskattningen med en procentenhet som ingår i regeringspartiernas överenskommelse.
- Vad gäller momsreformen blev skogen utanför, men det finns nu goda möjligheter att ändra lagförslaget så att man inte skulle behöva räkna med skogens andel i omsättningen på de jordbruk, där lättnaden i mervärdeskatten kan komma i fråga, sade ministern och hänvisade till skattesektionen i riksdagens finansutskott.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab