Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
28.11.2003 / LF
Thomas Blomqvist leder NSP
Från och med årsskiftet är den snart 39-åriga växtodlaren Thomas Blomqvist från Tenala ordförande för Nylands svenska lantbruksproducentförbund. På NSP:s höstmöte i tisdags valdes Thomas Blomqvist med 46 röster i första omgången. Henrika Husberg från Lappträsk fick 37 röster och Mårten Malm-ström från Esbo 8 röster.
Under sin period som ordförande vill Thomas Blomqvist satsa på information till medlemmarna och till allmänheten.
- Om jag ska ta fasta på en bit, som vi måste satsa på under min period, så är det informationsbiten, som blir allt viktigare, säger den nyvalde ordföranden. Det gäller både information till medlemmarna och till allmänheten, konsumenterna och skattebetalarna som är med om att finansiera vårt jordbruk.
Thomas Blomqvist brukar släktgården Siggby Mellangård i Tenala. Sockerbetor är den viktigaste grödan och utgör knappt hälften av gårdens 60 hektar åkermark.
Den avgående ordföranden Sune Eliasson ansåg att samarbetet mellan jordbrukarna har fungerat bra, fastän jordbrukarkåren har stött på många motgångar under EU-tiden.
- Trots att de saker vi har behandlat under EU-tiden inte har varit speciellt trevliga har vi i alla fall haft ett gott samarbete, sade han. Egentligen minns jag inte att jag skulle ha fått en ordentlig utskällning heller.
Henry Wikholm från Borgå valdes enhälligt till första viceordförande efter Stefan Lundqvist från Sjundeå. Till andra viceordförande föreslogs Stefan Lundqvist och Mårten Malmström efter omröstning där Stefan Lundqvist fick 52 röster, medan 37 hade röstat på Mårten Malmström.
I tur att avgå var styrelsemedlemmarna Bengt Nyman från Karis, Christer Gustafsson från Sjundeå, Per Dannbäck från Kyrkslätt, Henrik Lindström från Sibbo, Henry Wikholm från Borgå, Erik Brinkas från Pyttis och Kaijus Ahlberg från Helsingforsnejdens trädgårdsproducentavdelning. I stället för Henry Wikholm, som ju valdes till första viceordförande, invaldes Anders Rosengren från Borgå. De övriga återvaldes.
På höstmötet mottog Bengt Grönholm från Ingå SLC:s förtjänsttecken i silver.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab