Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
14.11.2003 / LF
SLC:s ungdomsutskott slår ett slag för generationsväxling
- Generationsväxling är en jättegrej. Den omfattar en massa saker och delområden som få människor är vana vid. Byråkrati och ett stort antal handlingar gör inte saken bättre. Därför vill vi i ungdomsutskottet nu göra en insats för att underlätta generationsväxling.
Det säger Jan Drugge, ordförande i SLC:s ungdomsutskott, som snart ger ut ett informationspaket om generationsväxling. Utkastet till en ny broschyr är klart och broschyren går i tryck inom kort.
- Det är ingen komplett handbok, utan snarast en överskådlig handlingsplan med tidsaxel, åtgärdsplan samt råd om vad och hur man skall vara i kontakt med myndigheter som TE-centralen, LPA och skattemyndigheterna, säger Jan Drugge som själv fick generationsväxlingen på familjegården i Kimito klar i våras.
Målet med broschyren är att ge enkla råd i steg för steg-modell. Kungstanken med arbetet kring broschyren sträcker sig dock längre än så, berättar Jan Drugge.
- Vårt mål är att det kunde göras ett system med regionvisa generationsväxlingsombud, personer som kan stöda dem som växlar under hela processens gång. Man kunde t.ex. med hjälp av EU-pengar testa hur det hela fungerar. I Åboland skulle det väl närmast vara en sak för Finska Hushållningssällskapet eftersom man arbetar med Likwi-programmet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab