Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
7.11.2003 / LF
Jordbruket - men inte skogsbruket - är nu med i momsreformförslaget
- Det är beklagligt att inte skogsbruket omfattas av förslaget om momslättnader, men kompromissen mellan de två stora regeringspartierna är i alla fall en förbättring jämfört med det ursprungliga förslaget.
Det säger SLC-basen Holger Falck om den kompromiss, som centern och socialdemokraterna har enats om i fråga om den planerade mervärdeskattereformen, som ska ge beskattningslättnader för företagare med en liten omsättning.
Enligt kompromissen ska reformen nu också omfatta jordbruket, medan skogsbruket fortfarande lämnas utanför. Ifall omsättningen är under 8.500 euro årligen kan man enligt lagförslaget så som nu befrias från mervärdeskatt inom alla sektorer, också skogsbruket.
Enligt det nya förslaget ska man få skattelättnader om man har en omsättning på mellan 8.500 och 20.000 euro. Om omsättningen överstiger 20.000 euro, uppbärs full mervärdeskatt på 22 procent.
Huruvida skogsbruket lämnas utanför, när man räknar ihop den sammanlagda omsättningen för en exempelvis en jordbrukare, var öppet ännu i onsdags.
- Den stimulerande effekten för landsbygden hade varit större om också skogsbruket hade omfattats av reformplanerna, hävdar Holger Falck. Att jordbruket nu kom med måste vi i alla fall ta som en delseger för näringen.
Reformen torde ha behandlats av statsrådet i går efter LF:s pressläggning.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab