Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
7.11.2003 / LF
Metsäliitto ökar andelskapitalet
Delegationen för Andelslaget Metsäliitto har beslutit att öka andelskapitalet. På detta sätt vill man öka det egna kapitalet i moderbolaget Metsäliitto så att det motsvarar bolagets tillväxt.
Ökningen av andelskapitalet sker i praktiken på tre olika sätt. Dels ökas den andelsavgift som medlemmarna måste betala med omkring 30 procent. Ökningen gäller både de nuvarande medlemmarna och nya medlemmar. I medeltal är andelsavgiften i dagens läge runt 1.400 euro per medlem. Totalt har Metsäliitto 130.000 medlemmar, vilket gör att andelskapitalet totalt är omkring 183 miljoner euro.
Medlemmarna kommer även att ges möjlighet att öka sitt andelskapital i samband med virkesförsäljningar.
Tilläggskapitalet i den så kallade A-formen kommer efter regeländringarna att kunna uppgå till 700 miljoner euro jämfört med nuvarande 500 miljoner euro. Dessutom kommer en tredje helt ny möjlighet att tas i bruk år 2004. Enligt den kan medlemmarna investera medel i tilläggsandelskapital av så kallad B-form.
Enligt vad Metsäliitto uppger så har medlemmarna varit ganska nöjda med de investeringsmöjligheter som bolaget erbjudit, eftersom den ränta som betalats på andelskapitalet varit relativt bra.
Vid delegationsmötet utsågs också några styrelsemedlemmar för perioden 2004-2006. Pekka Turtiainen blir en helt ny medlem i styrelsen, medan Timo Haapanen och Unto Kotipalo omvaldes.
De övriga medlemmarna i Andelslaget Metsäliittos styrelse är Arimo Uustitalo, Antti Oksanen, Heikki Asunmaa, Carl Björnberg och Tapani Kantola.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab