Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
3.11.2003 09:07:33 / Agrolink
Tidsgränsen för 141-förhandlingarna är satt till 4.11

Statsrådet beslöt i torsdags att tidsgränsen för förhandlingarna om de nationella 141-stöden är denna veckas tisdag, alltså 4.11. Om man inte når en överenskommelse med lantbruksproducenternas centralförbund fram till dess, kommer statsrådet att göra ett ensidigt beslut om förslaget till stödprogram som ges till Europeiska kommissionen.

En politisk överenskommelse om en fortsättning på 141-stödet och de nationella växtodlingsstöden nåddes mellan Finland och Europeiska kommissionen i Luxemburg 13.10. På basen av beslutet gjorde statsrådet upp ett officiellt förslag, dvs. notifikation, till kommis-sionen. Förhandlingarna med producentförbunden påbörjades 15.10. Hittills har man inte nått en överenskommelse. Förhandlingarna fortsätter.

Statens och producentorganisationernas förhandlare konstaterade att det ännu finns öppna frågor i förslaget till stödprogram som skall ges till kommissionen. Producentorganisationerna väntar på regeringens utredningar angående problemen i samband med fullföljandet av LFA-, investerings- och miljöstödssystemen. Man vill också ha en lösning på gårdarnas lönsamhetsproblem samt finansieringen av stödpaketet.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab