Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 23.4.2024
 Grattis Georg och Göran
4.7.2003 / LF
Åsikterna om 141-stödet går ännu isär
- EU-kommissionen har inte ändrat sin tidigare ståndpunkt om 141-stödet, säger lantbruksrådet Matti Hannula vid jord- och skogsbrukministeriet, som deltog i förhandlingarna mellan jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (c) och EU:s lantbrukskommissionär Franz Fischler i onsdags.
Kommissionen anser att 141-stödet ska vara ett sjunkande övergångsstöd som ska underlätta Finlands integration i unionen. Därför vill kommissionen bland annat prioritera investeringsstödet och förebrår Finland för att vi inte har använt oss av det sedan 1999. Finland har dock inte heller gett efter på kraven om ett långvarigt inkomststöd på en högre nivå än nu.
I gårdagens tidningar fanns uppgifter som kunde tolkas så att Fischler försökt pressa Finland att ändra tänkesätt för att inte stödet ska upphöra. Men det lär handla om att han avgår nästa år, och att man inte vet hur hans efterträdare ser på Finlands nationella fullmakter. Matti Hannula bedömer i vilket fall som helst fortfarande en förhandlingslösning under juli som möjlig.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab