Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
4.7.2003 / LF
Pälsdjursfarmare kan få avbytare genom ett pilotprojekt
I ett år framåt från den 1 juli har pälsdjursfarmare i Korsnäs och Maxmo en unik möjlighet att få avbytare under semestern. Via ett projekt som benämns Pälsdjursfarmarnas Pilotavbytare kan farmare i dessa två kommuner få avbytare för hela 23 semesterdagar.
Som projektledare för pilotprojektet fungerar Nina Vide. Hon berättar att det hösten 2000 startade ett projekt som benämndes Kunskapsnätverket för Pälsproduktion.
- Via det försökte man få i gång utvecklingsarbete bland farmarföreningarna i Österbotten. På den svenskösterbottniska sidan kom det då ständigt fram att det behövdes någon form av avbytarservice. Det upplevdes som väldigt angeläget för alla.
Totalbudgeten för projektet går loss på drygt 321.000 euro. EU och staten står för 72 procent, de kommuner som deltar för 18 procent och SÖP för 10 procent. Största delen av pengarna används till avbytarnas löner. Inom projektet har man budgeterat med 6.900 avbytartimmar i Korsnäs och 2.300 i Maxmo. I Korsnäs är åtta-tio avbytare involverade och i Maxmo två-tre.
Avbytare beviljas endast för semester, inte för sjukdomsfall. Det finns även vissa begränsningar när semester kan tas ut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab