Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
27.6.2003 / LF
SLC kräver sänkta räntor på gamla lån
SLC vill att räntenivån på de lån som med stöd av landsbygdsnäringslagen beviljades ur medlen för gårdsbrukets utvecklingsfond åren 1991-1995 sänks betydligt. Dylika lån, som bland annat beviljades för finansiering av generationsskiften kort före EU-medlemskapet, har idag en årlig ränta på ända upp till 5 procent, påpekar SLC i en skrivelse till jord- och skogsbruksministeriet.
SLC har tidigare påtalat frågan och ansett att räntenivån på de här lånen bör sänkas så att den bättre är anpassad till dagens räntenivå och har den"lågränteeffekt" som är avsett. Frågan har också aktualiserats i riksdagen i ett skriftligt spörsmål från Nils-Anders Granvik, sfp, i december 2002.
Nämnas kan att tanken på att sänka den aktuella räntan fick stöd i den arbetsgrupp som redde ut gårdsbrukets strukturfinansiering i vintras.
SLC ställer nu frågan hur utredningen framskridit inom ministeriet och när man kan vänta ett beslut i ärendet. SLC anser det ytterst motiverat att räntan sänks till en nivå motsvarande räntenivån på likartade lån som upptagits senare.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab