Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
13.6.2003 / LF
Korkeoja hoppades på snar politisk lösning om CAP-reformen
Det är möjligt och önskvärt att en politisk lösning på reformen av EU:s gemensamma lantbrukspolitik kan uppnås inom juni månad, ansåg jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (centern) i tisdags.
Korkeaoja avlade ett besök hos ordförandena och tjänstemännen i MTK och dess medlemsförbund som satt i möte på Helsingfors-Vanda flygfält. Efter mötet med producenternas representanter steg minister Korkeaoja på ett flygplan till Luxemburg för att delta i EU:s jordbruksministrars möte om mellangranskningsreformen.
- När det gäller förhandlingarna om reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken så har vi i Finland bred och stark nationell enighet om vilka åtgärder vi uppfattar som absolut nödvändiga, sade minister Korkeaoja. Jag vill gärna tacka MTK och förbunden för att producenterna har kommit fram med sina egna synpunkter och förmedlat sina åsikter genom egna kanaler.
Som ett resultat av förhandlingarna senaste vecka på olika plan har jord- och skogsbruksministeriet, regeringens EU-ministerutskott, stora utskottet i riksdagen och MTK en gemensam synpunkt på Finlands målsättningar i förhandlingarna, sa ministern.
Några timmar tidigare hade också SLC:s fullmäktige tillställt minister Korkeaoja sitt utlåtande om mellanreformen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab