Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
13.6.2003 /
LPA: Ny webbtjänst visar lantbrukarens egna uppgifter

Lantbruksföretagarnas pensionsanstalts kunder kan nu på sin hemdator kontrollera de egna uppgifterna. Två slags uppgifter fås: en beräkning av den egna LPA-tryggheten och Pensionsskyddscentralens förteckning över förvärvsarbete. Identifieringen sker med bankernas webbkoder.

Beräkningen av LPA-tryggheten visar beloppet av LPA-dagpenningen och OFLA-olycksfallsdagpenningen. Dessutom uppskattas storleken på ålderspensionen och en eventuell invalidpension utgående från uppgifterna i LPA:s register och gällande lagstiftning.

Förteckningen över det egna förvärvsarbetet är en webbtjänst som är gemensam med portalen Arbetspension.fi. Det lönar sig att kontrollera i förteckningen om alla tidigare anställningar är rätt antecknade.

För att få uppgifterna måste användaren först bli identifierad. Identifieringen fordrar en personlig webbankskod för Andelsbanken, Nordea eller Sampo. Tills vidare deltar övriga banker inte. Alternativt kan identifieringen ske med Befolkningsregistercentralens elektroniska ID-kort eller ett elektroniskt FPA-kort. Systemet stöder Internet Explorer som webbläsare.

Genom den elektroniska identifieringen garanteras datasekretessen. Att identifieringen sker med en personlig bankkod innebär också att bara de egna uppgifterna och inte till exempel familjemedlemmarnas uppgifter visas på skärmen.

Adressen är http://www.lpa.fi


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab