Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
25.4.2003 / LF
Sänkt ersättning för stolpar på åker
Nya ersättningsrekommendationer för tele- och elledningar har trätt i kraft. De nya ersättningarna är i kraft till 31.12.2003. Ersättningsrekommendationerna för skogsområden är på samma nivå som tidigare. Däremot har ersättningsrekommendationerna för stolpar på åker sjunkit med cirka 15 procent.
- Orsaken till att åkerersättningarna sjunkit står att finna i en undersökning om värdet på olägenheter som orsakas av hinder på åkrar. Undersökningen gjordes åren 2001?2002 i Lantbrukets ekonomiska forskningsanstalts regi, säger SLC:s jurist Helena Ålgars.
Undersökningen resulterade i värden som i genomsnitt var ungefär 50 procent lägre än de värden som man rekommenderade ännu i fjol.
- På skälighetsgrunder lyckades producentorganisationen i alla fall nå ett förhandlingsresultat där nivåerna justeras endast 15 procent neråt i det här skedet. I slutet av året kommer avtalsparterna att träffas på nytt för en genomgång av läget.
Rekommendationsavtalet om tele- och elledningar har ingåtts mellan SLC och MTK å ena sidan och Finska Elenergiförbundet Sener, Finnet-förbundet. och Sonera Abp. Avtalet fås från landskapsförbunden och SLC. Det finns också på SLC:s extranät http://extra.slc.fi (tillsvidare användarnamn: SLC, lösenord: medlem) under "Värt att veta", "Mark och miljö". På lantmäteriverkets hemsida (www.maanmittauslaitos.fi) finns också information om värdering av fastighetsskador.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab