Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
14.4.2003 / SLC
SLC kommenterar regeringsprogrammet

SLC KOMMENTERAR REGERINGSPROGRAMMET

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, konstaterar att regeringen i sitt program tar allvarligt på de utmaningar det fin­ländska jordbruket står inför just nu. Det gäller såväl den före­slagna reformen och EU:s lantbrukspolitik som kraven på att få en förlängning av artikel 141 som berör husdjursproduktionen och växthusodlingen i södra Finland. Regeringen utgår från att Finlands särförhållanden beaktas. SLC hade dock väntat sig att regeringen mera exakt skulle ha preciserat sig i de väsentligaste frågorna för jordbrukets del. SLC uppfattar det i varje fall som regeringens mål att det nationella stödanslaget till jordbruket tas till ny prövning då förhandlingsresultatet med EU är klart, vilket också SLC efterlyst.

 

Inom SLC är man nöjd med att regeringen på ett flertal punkter lyfter fram familjejordbrukets betydelse. Det gäller såväl styrningen av investeringsstöden som Finlands mål i WTO-förhandlingarna.

 

SLC ställer sig däremot kritiskt till att regeringen inte fäst någon större uppmärksamhet vid de sociala frågorna inom jordbruket. Med beaktande av arbetsbördan och bundenheten speciellt inom husdjursproduktionen borde regeringen enligt SLC ha tagit klart ställning för en förlängning av semesterrätten.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab