Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
9.4.2003 / ÖSP

Resolution från Österbottens svenska producentförbunds vårmöte den 8 april

 

 

Österbottens svenska producentförbund uppmanar de blivande regeringspartierna att i sitt regeringsprogram beakta jordbruket

 

I det kommande regeringsprogrammet bör regeringspartiernas vilja att förbättra jord- och skogsbrukets ställning klart synas. Regeringsprogrammet kan inte för jord- och skogsbrukets del dock enbart betyda att partierna förbinder sig till att uppfylla vissa stödpolitiska målsättningar utan bör även omfatta socialpolitik. Jordbrukets socialpolitiska målsättningar bör därför också klart synas i regeringsprogrammet. Regeringsprogrammet bör därför innehålla målsättningar för bl.a. jordbrukarnas, pälsdjursnäringens och växthusnäringens semesterrättigheter, företagshälsovård och sysselsättning - hur regeringen ämnar bevara de för landsbygden viktiga arbetsplatserna. Regeringen måste även tydligt markera familjejordbrukets betydelse för den finländska landsbygdens framtid.

 

Vårmötet kräver att den kommande jord- och skogsbruksministern med säkra tag tar i förhandlingarna om en förlängning av artikel 141 och förhandlingarna om CAP-reformen och för dessa i en för Finland acceptabel riktning. Den kommande regeringen bör även framhålla Finlands nordliga och glesbefolkade läge.

 

Österbottens svenska producentförbund r.f.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab