Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
3.4.2003 08:43:51 / ÖSP
Markägarrepresentationen i jaktvårdsdistriktet

Markägarrepresentationen i Svenska Österbottens Jaktvårdsdistrikts styrelse

 

Österbottens svenska producentförbund och Österbottens skogsägarförbund kan med besvikelse konstatera att valet av Svenska Österbottens jaktvårdsdistrikts styrelse inte följt den nya jaktlagen. Vid jaktvårdsdistriktets möte den 29 mars blev ingen markägarrepresentant invald trots att jaktlagens 62 § klart säger att en av representanterna i jaktvårdsdistriktets styrelse ska företräda markägarna. Markägarorganisationerna ÖSP: s och Österbottens skogsägarförbunds förslag till markägarrepresentant har därmed inte beaktats.

 

Man kan tolka valet på så sätt att jaktvårdsdistriktet synbarligen söker konfrontation med markägarna och inte samarbete. Jaktvårdsdistriktet har även tydligt nonchalerat andemeningen med den nya jaktlagen och gjort egna tolkningar. I lagstiftningen har man utgått från att samarbetet med markägarorganisationerna bör förbättras, eftersom jakträtten utgår från markägandet.

 

Österbottens svenska producentförbund och Österbottens skogsägarförbund uppmanar därmed Svenska Österbottens jaktvårdsdistrikt att i snabb ordning tillkalla ett extra möte och där korrigera detta lagstridiga val. I annat fall finner markägarorganisationerna ingen annan utväg än att ta till andra åtgärder.

 

Österbottens svenska producentförbund och Österbottens skogsägarförbund


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab