Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
28.2.2003 / LF
Nytt andelslag i träenergibranschen
Ett nytt andelslag i träenergibranschen bildas i Oravais. I förra veckan var skogsägarna samlade till ett möte för att dryfta ärendet. Ett trettiotal skogsägare mötte upp.
- Orsaken till att vi är här ikväll är ett beslut som fattades i fjol. Skogsvårdsföreningen fick då i uppdrag att föra ärendet vidare, sa ordförande Kennet Hägg.
Under den gångna vintern har skogsvårdsföreningen skött det praktiska arbetet med att ta fram flis till en fast användare. Det är både självverksamma skogsägare och skogsvårdsföreningen som tagit fram flisråvara ur skogen. Avverkningar pågår också nu med tanke på kommande säsong. Efterfrågan på flis väntas fortfarande stiga i nejden.
Skogsägarna i Oravais väntar nu på att användning av flis ska köras igång i kommunens fastigheter. Frågan är närmast aktuell för en skola och ett daghem. Det gäller nu för skogsägarna att förena sina krafter för att föra arbetet vidare.
- För att mera konkret kunna förhandla och i praktiken se till att råvaran kommer fram behöver vi på det här mötet få fram till exempel en interimsstyrelse, som förbereder bildandet av ett bolag, sa Hägg.
Så blev det. En styrelse bestående av sex personer arbetar nu för högtryck. Under senare delen av mars ska andelsteckningen pågå.
Att det blev just ett andelslag har sin förklaring. Huvudintresset hos skogsägarna i Oravais är att finna avsättning för sin råvara till ett hyfsat pris. Utsikterna på maximala dividender lockade inte till bildande av ett aktiebolag. Med så många delaktiga var heller inte en företagarring att föredra.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab