Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
14.2.2003 / LF
EU vill ha åsikter om ekojordbruk
EU-kommissionen har öppnat ett webbforum om det ekologiska jordbrukets framtid. Fram till den 16 mars ska konsumenter och producenter få säga sin mening om ekologiskt jordbruk. På basen av bland annat inläggen på nätet ska kommissionen utarbeta ett förslag till handlingsplan.
- Ekologiskt jordbruk är en viktig fråga för många konsumenter. På webbforumet kan de uttrycka sina åsikter om en framtida handlingsplan för ekologiskt jordbruk. Detta är ännu ett steg för att göra den gemensamma jordbrukspolitiken mer begriplig och konsumentinriktad, säger agrarkommissionär Franz Fischler.
Utgående från ett arbetsdokument som analyserar möjligheten av en EU-handlingsplan för ekologiska livsmedel och ekologiskt jordbruk kan allmänheten lämna sina synpunkter på olika frågor.
Kommissionen är bland annat ute efter åsikter om hur den gemensamma jordbrukspolitiken CAP kan stödja det ekologiska jordbrukets utveckling och främja spårbarhet och äkthet hos ekologiska livsmedel. Enkäten befattar sig också med frågor om gemensam ekomärkning, försäljningssystem samt testmetoder och kontrollförfaranden.
Arbetsdokument och enkät är på engelska, franska eller tyska. Den som vill läsa arbetsdokumentet och delta i enkäten kan gå in på Internetadressen: http://europa.eu.int/comm/agriculture/consultations/organic/index_sv.htm

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab