Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
14.2.2003 / LF
Tyska och franska producenter bildar front mot mjölkreformer
De tyska och franska mjölkproducenterna intensifierar samarbetet för att stärka sina positioner i lantbruksförhandlingarna. Producenterna avvisar bestämt de förslag EU-kommissionen har lagt fram för en reform av marknadsordningen för mjölk. Det enda positiva i förslaget är att kvotsystemet förlängs till 2014/2015, heter det.
Den tyska producentordföranden Gerd Sonnleitner (DBV) och de franska mjölkproducenternas ordförande Henri Brichart (FNPL) träffades nyligen för att diskutera situationen på mjölkmarknaden. De anser att EU-kommissionens förslag till mjölkreform inte lovar gott för producenterna.
Särskilt missnöjda är de franska och tyska producenterna med den drastiska sänkningen av interventionspriserna. Sonnleitner och Brichart konstaterade att interventionen för smör i praktiken stryks. Den drastiska ökningen av mjölkkvoterna avvisas kategoriskt av producentförbunden.
Inkomstkompensationen betecknas som fullkomligt otillräcklig. Förlängningen av kvotsystemet är den enda punkten som producentförbunden är nöjda med.
Tyskarna och fransmännen är eniga om att förnuftet måste återställas i mjölkpolitiken. Därför måste de europeiska producenterna handla gemensamt. De franska och tyska organisationerna beslöt att intensifiera sitt informationsutbyte under de närmaste månaderna. Man diskuterar redan gemensamma aktioner för att säkra rättvisare producentpriser.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab