Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
14.2.2003 / LF
Regeringen verkar vara något inställsam till mellangranskningen
- Regeringen och producenterna kan väl vara ganska långt överens om effekterna av det senaste förslaget till mellangranskning, men regeringen verkar något inställsam i sin linje. Det säger SLC-basen Holger Falck efter att ha bekantat sig med den skrivelse om EU-kommissionens förslag till mellangranskning av Agenda 2000, som statsrådet översände till riksdagen förra veckan.
- De flesta av de enskilda förslagen i skrivelsen är problematiska, säger Holger Falck. Det som närmast kan anses positivt är åtgärderna för landsbygdens utveckling och förlängningen av mjölkkvotsystemet till 2014-2015.
- Vi får räkna med och hoppas på att de förslag som drabbar oss värst, det vill säga sänkningen av interventionspriset för smör, mjölkpulver och spannmål, frikopplingen av stödet från produktionen och sänkningen av CAP-stödet korrigeras eller i alla fall att effekterna lindras.
- Av de här orsakerna hade vi kanske också hoppats på en något mer avvisande inställning från regeringen till hela mellangranskningen. Däremot står vi naturligtvis bakom regeringens påminnelse om att EU måste respektera principen om fortsatt jordbruksproduktion inom alla områden i gemenskapen, också i områden med särskilda svårigheter.
- Ur vår synvinkel är svårigheterna att få förhandlingarna om en fortsättning på artikel 141 i gång på allvar - på grund av att besluten om mellangranskningen drar ut på tiden - mycket betänklig.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab